Atatürk’e bir yayın kuruluşu tarafından yapılan saldırıya karsı basın açıklaması düzenlenmiştir.
Tarih: 11.11.2015 23:00:00| Okunma Sayısı: 1513

BASIN AÇIKLAMASIDIR


10  kasım 2015 günü Tüm Türkiye  Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘ ü anarken bir Tv kanalı yayınında "ZULÜM 1938'DE SON BULDU. MUSTAFA KAMAL YILLAR ÖNCE BUGÜN ÖLDÜ" yazısıyla birlikte, özetle “..Resmiyette öyle kabul edilen kurucu Cumhurbaşkanı, zulüm 10 Kasım 1938 de son buldu. İngilizlerin dahi yapamadığını yapmış ve bunda başarılı olmuştur.1000 yıllık tarihimiz O’nun sayesinde bir gecede yok olup gitmiştir. Bunu Moğollar bile başaramazdı. Müslüman kıyafetlerini ortadan kaldırmak, Fransızların Maraş ta yaptığı gibi peçeye el uzatmakla olmazdı. Karşısında bir Sütçü İmam dikilirdi.O yüzden bunu kıyafet devrimiyle yaptı.Bunu Anadolu yu işgal eden gavur Fransız dahi yapamazdı. Getirdiği demokrasi Amerika” nın Irak “ a getirdiğinden daha tesirliydi. İnananlara yapılan her şey O”nun adıyla yapıldı. Rahmetle anamıyoruz seni paşam…”

Şeklindeki yayınla Atatürk’e; manevi şahsiyetine hakaret edilmiş; Türkiye'deki demokrasi ile alay edilmiş; küçük görülmüş; Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Atamız zulmeden bir zalim gibi gösterilmeye çalışılmıştır.

Her 10 Kasımda Atamıza saldırıyı gelenek haline getirmeye çalışanlara buradan peşinen söylemek isteriz ki haber niteliği olmayan; ifade özgürlüğü kapsamında bulunmayan yayınlar Atatürk ü ve Demokrasimizi Türkiye de ve Dünya da itibarsızlaştırmamakta bilakis değerini daha iyi anlamamıza ve sahip çıkmamıza vesile olmaktadır.

Kurtuluş savaşı sonrası dönemin İngiltere başkanı Lloyd George'un "  "İnsanlık tarihi birkaç yüzyılda bir dahi yetiştirebiliyor. Şu talihsizliğimize bakınız ki Türklerden çıktı." Söylemi ve akabinde istifası; Mustafa Kemal Atatürk ün önderliğinde kurulan ülkemizde demokrasimizde Atatürk e yapılan hakaret içeren yayınların safsatadan ibaret olduğunun sadece bir örneğidir.

Milletimizin Ata dediği Önderine hakaret ederek kurduğu Cumhuriyetle demokrasi ile alay edercesine  yayınlarla gündeme gelmeye çalışanlara Milletimizin itibar etmediği; etmeyeceği geçmiş örnekler ile sabittir .

Mehmet Akif ‘in de dediği gibi Sen şehit oğlusun incitme yazıktır Atanı; verme dünyaları alsan da bu cennet vatanı...!!!

Atatürk ve demokrasimize dair hakaret içerikli yapılan yayın özgürlük kapsamında olmayıp kanunlarla suç teşkil eden saldırı niteliğindedir.Yayın sahibi sorumlular hakkında Savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur. Yasal sürecin ve Atamızın, Cumhuriyetimizin, Demokrasimizin  takipçisi olacağız. Buradan bir kez daha Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyoruz.

 1938 den beri her 10 kasımda Atatürk yeniden doğmaktadır;

Eyyy yayın organı Paşamızın senin rahmetine ihtiyacı bulunmamaktadır. Türk Gençliği Dünya var oldukça Atasına sahip çıkmış çıkmaya da devam edecektir.Bizler Atatürk’ ün; Açtığı yolda, Gösterdiği hedefe,Durmadan yürüyeceğimize and içen nesilleriz.

     Kısacası, bugün dünyanın en önemli coğrafyalarından birisi üzerinde, bağımsız ve güçlü bir devlet, onurlu, saygın ve çağdaş bir millet, demokratik ve Laik bir toplum olarak yaşamamızı, Ulu Önder Atatürk’e ve silah arkadaşlarına borçlu olduğumuzu asla unutmayız;unutturmayız…12/11/2015

                                    BARTIN BAROSU BAŞKANI

                                         AV.FERHAT PARLATIR

26.04.2024
AV. FERHAT PARLATIR
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.