BARO BAŞKANI AV.FERHAT PARLATIR TARAFINDAN YAPILAN BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 14.09.2015| Okunma Sayısı: 2578

Bartın Barosu Başkanı Av. Ferhat Parlatır, Türkiye Barolar Birliği'nin adli yıl için düzenlediği etkinlikte avukatlar göbek atarak doyasıya eğlendiği yönünde basında yer alan haberlere tepki gösterdi.Konuyla ilgili açıklamasında Parlatır: “Hürriyet Gazetesi'nde yayınlanan 64 Baro ve TBB imzası ile basın bildirisi terörü lanetlemiş bulunmaktayız. Terör ortamında her gün şehit haberlerinin olduğu bugünlerde avukatlar Adli Yıl Açılısında göbek atmamaktadır! Bildiklerimiz değil doğru zannettiklerimiz başımızı belaya sokar. Memlekette gerçek dışı haber yapanlar yargıya hesap verecektir.
 
2015-2016 Adli Yılı 5 Eylül 2015 Cumartesi günü Türkiye Barolar Birliği’nde düzenlenen tören Dağlıca ve Iğdır’daki şehitlerimizden saatler değil günler öncesi düzenlenmiştir.Baroları ve avukatları küresel boyutta temsil eden en büyük üç örgüt olan; Uluslararası Avukatlar Birliği (UIA), Avrupa Barolar ve Hukuk Kuruluşları Konseyi (CCBE) ve Avrupa Barolar Federasyonu (FBE) başta olmak üzere 22 ülkenin barolar birliği başkanları ve avukat örgütü temsilcilerinin, siyasi parti, sivil toplum ve meslek örgütü temsilcileri ile baro başkanlarının ve avukatların katılımı ile adli tören gerçekleştirilmiştir.
İftira ancak önem vermemekle yenilir iftira edileni değil iftira edeni kirletir. Sayın Başbakanın milli maç sırasındaki neşeli tavrı nedeniyle eleştirenler Başbakanın terör olayından haberi olup olmadığını sorgulamayanlar ne kadar yanlışa ortak olmuşsa Avukatlara yönelik aşağılayıcı gerçek dışı haberi yapanlar, haberi yayanlar yorumlayanlar da yanlışa ortak olmuşlardır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” dedi.

24.04.2024
AV. FERHAT PARLATIR
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.