STAR GAZETESİ'NE KINAMA
Tarih: 1.04.2015| Okunma Sayısı: 1796

            SAYIN  NUH ALBAYRAK


         STAR Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni;
  

   Gazetenizin 01.04.2015 tarihli baş sayfasında 31.03.2015 günü Çağlayan Adliyesi’nde yaşanan müessif olaya ilişkin haberin “AVUKAT TERÖRÜ” başlığı altında yayınlanması, avukata ve avukatlık mesleğine karşı kamuoyunda yanlış algı oluşmasına sebebiyet verecek niteliktedir. Haberin kamuoyu ile bu başlık altında paylaşılması söz konusu müessif olayın adeta avukatlara yüklenmesi sonucunu doğurmaktadır ki, bunun kabul edilemez olduğunu belirtmek isteriz. 

   Haberin bu şekilde verilmesi hem olayın kamuoyu tarafından doğru algılanmasına engel olmakta, hem de Türkiye genelindeki yaklaşık 85.000 avukatın töhmet altında bırakılarak, potansiyel suçlu ilan edilmelerine sebebiyet vermektedir. 

   Her türlü zor koşullar altında ulvi hak arama mesleğini ifa etme gayretinde olan biz avukatlar, hangi ideal ya da ideoloji adına olursa olsun yahut hangi inanç ya da din bahane gösterilirse gösterilsin her türlü terörist eylemi lanetliyoruz. Böyle bir eyleme kurban verdiğimiz Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz’ın acısını ailesi ve tüm yargı camiası ile birlikte yüreğimizde hissediyoruz. 

   Buna rağmen gazeteniz tarafından sorumsuzca, haberciliğin sınırları aşılarak ve tahammül sınırları zorlanacak şekilde böyle bir manşeti atmanızdan dolayı da sizi şiddetlekınıyoruz. 

         Hiçbir surette kabul edilmesi mümkün olmayan manşetinizi düzeltmenizi ve avukatlık mesleği ile ilgili olarak kamuoyunda oluşturduğunuz yanlış algı/imajın düzeltilmesi konusunda derhal gereğinin yapılmasını aksi takdirde yasal haklarımızı arayacağımızın bilinmesini rica ederiz. 

 

                                                                                           

18.04.2024
AV. FERHAT PARLATIR
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.