TERÖRÜ LANETLİYORUZ
Tarih: 1.04.2015| Okunma Sayısı: 2253

İstanbul da kısa sayılabilecek bir süre önce görevine  başlamasına rağmen Berkin Elvan soruşturmasında şuana kadar en çok ilerleme kaydeden Cumhuriyet Savcısı ;meslektaşımız olan Mehmet Selim Kiraz'ın dün İstanbul Adliyesinde görevi başında şehit ederek adalete saldıranları şiddetle kınıyoruz; Başta ailesine; sevdiklerine tüm hukuk camiasına başsağlığı diliyoruz.

Gerek İstanbul Barosu başkanımızın gerekse İstanbul baro mensubu avukat meslektaşlarımızın rehine sürecinde  müzakereler sırasında olayın kan dökülmeden sona ermesi için yapmış oldukları girişimlerden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz.

Avukatların da  hâkim ve savcılar gibi yargı görevi yapan kişiler olduğu yasalarımızda açıkça düzenlenmiştir.

Bu üzücü olayın başlangıç anından itibaren; terör olayının içerisinde avukat olduğu; sonrasında ise İstanbul Adliyesine girerken sırtına avukatlık cüppesi giyerek elini kolunu sallayarak herkesin girebildiği gibi bir yer olduğunun gösterilmeye çalışılması bizi son derece üzmüştür.

Avukatlar görevini yaparken cüppesi ile duruşma salonunda yer almaktadır.Türkiye de avukatlar cüppesini adliye önünde giyip cüppesinin arkasına sığınıp adliyeye giriş yapmamaktadırlar.

İstanbul Adliyesine avukat meslektaşlarımız cipli Avukatlık kimliklerini sisteme okutarak elektronik kapıdan girmektedirler.Avukatların adliye girişlerinde güvenlik zafiyeti yarattığı yönündeki açıklamaların gündeme getirilmesi bizlerin üzüntümüzün artmasına neden olmuştur.

Olayda Avukatların adliye giriş biçimlerinin sorumlu tutulmasına yönelik karalayıcı  asılsız iddiaları kabul etmek mümkün değildir.

Vahim olay karşısında gerçekliği doğrulanamayan ve ancak yapılacak olan soruşturma ve kovuşturma  ile ortaya çıkabilecek gerçekler hakkında terör olayının hemen akabinde herkesin açıklamalarında özenli ve sağduyulu olmasını, Olaya ilişkin henüz fiili durum tespit edilmemişken eksik ve yanlış bir takım bilgilerle adalet için çalışanlarını rahatsızlığın ötesinde zarar doğurabilecek,ve özellikle Türkiye’ deki tüm avukatları itibarsız kılacak haksız ve zamansız açıklamalarda bulunulmaması gerektiği düşüncesi ile kamuoyuna saygı ile duyurulur. 01/04/2015

BARTIN BAROSU BAŞKANI

Av. FERHAT PARLATIR