AİLE İÇİ VE KADINA KARŞI ŞİDDETLE MÜCADELE TOPLANTISI
Tarih: 17.12.2019| Okunma Sayısı: 873

Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Toplantısı

  17 Aralık 2019 Salı  günü Bartın Valiliğinde gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda ilimizdeki tüm kurumların en üst yöneticilerinin katılımıyla Vali Sinan Güner’in başkanlığında Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Toplantısı gerçekleştirilmiştir.

Toplantıya Baro Başkanımız Av.Ferhat Parlatır katılmıştır.Ayrıca  Belediye Başkanı  Cemal Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Rektör Prof.Dr. Orhan Uzun, Vali Yardımcısı Abdullah Akdaş, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Fahri Semiz, İl Emniyet Müdürü Çetin Bozkuş, Amasra Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, Ulus Kaymakamı Anıl Alkan, Kurucaşile Kaymakamı Muhammet Güzel, ilgili İl Müdürleri  katılmıştır.

Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele alanında çalışan tüm kurumların 2019 yılı verilerinin  değerlendirilerek mevcut duruma ilişkin analizlerin yapıldığı toplantıda, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında il ve ilçelerimizdeki olay sayıları, başvuru sayıları, Kanun kapsamındaki alınan tedbirlerin niteliği, uygulamanın daha iyiye götürülmesi için il/ilçe bazında ilgili kurumlar tarafından planlanması gereken tedbirler değerlendirilmiş ve son dönemde yaşanan üzücü olayların analizleri de yapılarak benzer nitelikte olayların yaşanmaması için alınması gereken tedbirler üzerinde durulmuştur.
Risk düzeyi yüksek olayların muhakkak sosyal, psikolojik, ekonomik yönleri ile incelenmesi, olayların meydana geldiği andan itibaren takip edilmesi için sistem geliştirilmesi, şüphelilerle ilgili öfke kontrolü gibi önleyici destek hizmetlerinin uygulanması, etkinliğinin arttırılması ve takibinin yapılması, kadına yönelik şiddetle ilgili mücadelede sadece polisiye tedbirlerin yeterli olmadığı göz önünde bulundurularak diğer kurumların (Baro Başkanlığımızın, üniversiteler ve STK’ların) sürece dahil olması için yapılması gereken çalışmaların planlanması, bu hususların ilimizde ve ilçelerimizde eylem planı haline getirilmesi gibi bir çok konuda çalışma/değerlendirme yapılmıştır.

 

29.03.2024
AV. FERHAT PARLATIR
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.